logo Cultuurhistorisch Centrum De Tiid

Nieuws

'Fan wa bisto ien?', het familieverhaal van wethouder Mirjam Bakker op film vastgelegd

De gemeente Súdwest-Fryslân zit vol verhalen. De opening van het archief in De Tiid in Bolsward in 2021 was voor Inge Slagter en Ydwine Willemsma van de gemeente aanleiding om in deze verhalen te duiken en deze te laten zien.

Aan de hand van een persoonlijke geschiedenis – in dit geval wethouder Mirjam Bakker – laten zij zien ‘van wie zij er één is’: Fan wa bisto ien? Hun zoektocht begon in het archief van de Tiid. En als je eenmaal gegevens hebt opgedoken in het archief, kun je verder zoeken. Geschiedenis en de verhalen zijn namelijk ook terug te vinden in bijvoorbeeld ons landschap, gebouwen, de uitgebreide collecties van musea en ga zo maar door. Door het verhaal van Mirjam Bakker te filmen en haar zoektocht vast te leggen maken Inge en Ydwine ook jullie deelgenoot van een stukje geschiedenis van Súdwest-Fryslân. Ben jij ook nieuwsgierig? Het resultaat is hier te zien.


Ben jij benieuwd naar je eigen familiegeschiedenis in Súdwest-Fryslân? Ga dan naar de Tiid en bezoek bijvoorbeeld de plekken waar je voorouders hebben gewoond en ga naar één van de negen musea in onze gemeente. Zo geef je je eigen familieverhalen kleur!

Cultuurhistorisch Centrum De Tiid maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae