logo Cultuur Historisch Centrum De Tiid

Hulp bij zoeken

  • De zoekmachine van www.allefriezen.nl is in deze site geïntegreerd. Je wordt direct naar deze site doorverwezen, waar je je zoektocht kunt voortzetten. Op die sites kun je filteren op gemeente. 
     
  • Je kunt een * voor of na een woord zetten, dat dan één of meerdere tekens vervangt. Bijvoorbeeld motor* zoekt op ieder woord dat met motor begint: motor, motoren, motorfiets etc. *lantaarn levert niet alleen een lantaarn, maar ook straatlantaarn, gaslantaarn enz. En met *lantaarn* vind je ook straatlantaarnpalen.

  • Onder het zoekvak zie je een rij filters (Deelnemers +, Bron +, Plaats + , Periode +, Collectie + enz.). Je kunt jouw opbrengst beperken door op een van de filters te klikken. Er opent zich dan een uitvalscherm, waarbinnen je ook weer een zoekvak vindt om het zoeken makkelijker te maken. 

  • Je kunt bepaalde woorden uitsluiten van jouw zoekactie. Bijvoorbeeld: je zoekt op ‘paard’ maar je wilt de combinatie met een wagen uitsluiten. Je vult jouw zoekactie aan met: -wagen en de opbrengst is verkleind. Ook kun je een bepaalde woordcombinatie tussen aanhalingstekens (“) zetten bijv. “paard en wagen”.

  • Als je minder foto’s krijgt dan verwacht, dan kan dat komen doordat je misschien (te) veel zoekwoorden ingevoerd. Er kan sprake zijn van spellingvariaties. Misschien staan er nog filters aan die je weg kunt klikken. Je kunt ook gebruik maken van een wildcard (*). En het is natuurlijk ook mogelijk dat er weinig of geen beeldmateriaal voor handen is.

Cultuur Historisch Centrum De Tiid maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae